ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ ΤΟ ΚΑΤΑΚΑΘΙ ΤΟΥ ΚΑΦΕ

ΚΑΤΑΚΆΘΙΑ ΑΠΌ ΤΟΝ ΚΑΦΈ, ΔΕΝ ΤΑ ΠΕΤΆΜΕ.

 








Τα κατακάθια από τον καφέ, δεν τα πετάμε! Χρησιμεύουν σε 10 πράγματα!


Τα κατακάθια από τον οποιοδήποτε καφέ (Ελληνικό, Γαλλικό κλπ) μπορούν να μας χρησιμεύσουν σε πολλά πράγματα!

1. Είναι εξαιρετικό λίπασμα για τα φυτά μας γιατί περιέχουν πολλά ιχνοστοιχεία που τα θρέφουν και τα ζωντανεύουν. Ρίχνουμε μικρή ποσότητα 1-2 φορές το μήνα στο χώμα της κάθε γλάστρας .

2. Μυρίζουν τα χέρια σου, τα πλένεις με σαπούνι και με τα κατακάθια του καφέ, θα ξεμυρίσουν αμέσως.

3. Τα μάτια της κουζίνας, συχνά πιάνουν λίπη από το μαγείρεμα, καθάρισε τα τρίβοντας τα με τα κατακάθια του καφέ.

4. Χρησιμοποίησε τα για να διώξεις οποιαδήποτε άσχημη μυρωδιά από την κουζίνα σου. Πως; βάλε ένα μικρό μπολάκι με κόκκους καφέ όπου θέλεις και θα φύγουν αμέσως οι μυρωδιές. Ειδικά έχουν εξαιρετικά αποτελέσματα για την κακοσμία του ψυγείου.

5. Είναι εντομοαπωθητικά, ειδικά για τα μυρμήγκια. Αλλά και για τους ψύλλους των σκύλων : όταν κάνεις μπάνιο το σκυλάκι σου πρόσθεσε τα κατακάθια στο σαμπουάν του και μετά ξέπλυνε τον κανονικά.

6. Απολέπισε το δέρμα σου. Ανάμειξε κόκκους καφέ με μία λοσιόν σώματος και θα φτιάξεις ένα τέλειο απολεπιστικό.

7. Μείωσε δραστικά την κυτταρίτιδα : Ανάμειξε ζεστό κατακάθι καφέ με λάδι για μασάζ και τρίψε το δέρμα σου με αυτό.

8. Δώσε λάμψη στα μαλλιά σου:Πολλοί ειδικοί λένε πως ο καφές είναι το μυστικό για λαμπερά μαλλιά. Φτιάξε ένα ποτήρι καφέ, άστο να κρυώσει και ρίξτο σε βρεγμένα μαλλιά.

9. Μυρίζουν τα παπούτσια σου; ρίξε λίγους κόκκους καφέ μέσα στις σόλες.

10. Προληπτικά, για να μη βουλώνουν τα σιφόνια του νεροχύτη και για να μη μυρίζουν άσχημα, ρίχνουμε που και που κατακάθια του καφέ και μετά αφήνουμε να τρέξει ζεστό νερό. Τα κατακάθια θα αφαιρέσουν τα λίπη και θα διώξουν και την άσχημη μυρωδιά.

Για πολλούς μια κούπα καφέ είναι η καλύτερη παρέα μέσα στη μέρα. Αν δεν ανήκεις στους λάτρεις του είδους, υπάρχουν 7 παράξενοι τρόποι χρήσεις του καφέ που αποδεικνύουν πως ένα κουτί καφέ δεν πρέπει να λείπει ποτέ από το ντουλάπι σου.

1. Διώξε τις δυσάρεστες μυρωδιές
Πάρε μερικούς κόκκους καφέ και αποξήρανέ τους σε ένα φύλλο χαρτιού. Στη συνέχεια τοποθέτησέ τους σε ένα ποτήρι ή πιάτο μέσα στο ψυγείο και θα απαλλαχτείς μια για πάντα από τις οσμές των τροφίμων.

2. Βάλτο στα φυτά σου
Το λένε και οι κηπουροί. Ο καφές και κυρίως το κατακάθι του ελληνικού καφέ είναι ιδανικός για τα τριαντάφυλλα, τις αζαλέες, και τις καμέλιες καθώς ο καφές βοηθά το φυτό να απορροφήσει πιο εύκολα τις θρεπτικές ουσίες του χώματος με το πότισμα.

3. Διώξε τα έντομα
Αντί να χρησιμοποιήσεις χημικές ουσίες, βάλε λίγο καφέ σε ένα δοχείο ψεκάσματος και ψέκασε με αυτό τις μυρμηγκοφωλιές.

4. Φτιάξε τη δική σου μπογιά
Αν βυθίσεις τους κόκκους καφέ σε ζεστό νερό, δημιουργείς μια καφέ χρωστική ουσία που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για δώσεις φυσικό καφέ χρώμα σε υφάσματα ή ακόμα και στα πασχαλινά αυγά.

5. Kάλυψε τις γρατζουνιές στα έπιπλα
Μουλιάζεις λίγους κόκκους καφέ σε νερό και με ένα πανί απλώνεις το υγρό στις γρατσουνιές των επίπλων οι οποίες δεν φαίνονται πια.

6. Διώξε τις γάτες από τον κήπο
Για να κρατήσεις τις γάτες μακριά από τα φυτά σου τοποθέτησε μερικούς κόκκους καφέ και λίγες φλούδες πορτοκάλι γύρω από τις γλάστρες σου.

7. Εξαφάνισε τους ψύλλους
Αφού πλύνεις τον σκύλο σου τρίψε το δέρμα του με μερικούς κόκκους καφέ. Οι ψύλλοι θα γίνουν άφαντοι ενώ το τρίχωμα του σκύλου θα γίνει ακόμα πιο μαλακό

Είναι πραγματικά απίθανο πώς το κατακάθι του καφέ μπορεί να βρει εφαρμογή στην κουζίνα ή στον κήπο σας...
ακόμα στο δέρμα αλλά και στην απομάκρυνση των ενοχλητικών εντόμων ή ερπετών. Στη λίστα που ακολουθεί παρουσιάζονται 10 έξυπνες ιδέες χρήσης για το κατακάθι που έμεινε στο φλιτζάνι χωρίς να χρειαστεί να καταλήξετε στην… καφετζού!


1. Φυσική απολέπιση στο δέρμα
Αναμείξτε το κατακάθι με λίγο λάδι καρύδας και λίγη μαύρη ζάχαρη. Κάντε απαλό μασάζ στο σώμα και ξεπλύνετε..

2. Κοπριά για τα φυτά
Χρησιμοποιήστε το κατακάθι του καφέ ως κοπριά για τα τριαντάφυλλα, τις αζαλέες, τις ορτανσίες και τις καμέλιες. Προσφέρει φυσική οξύτητα στα φυτά και επιπλέον θρεπτικά συστατικά.

3. Απομακρύνετε τα μυρμήγκια
Ψεκάστε με το κατακάθι του καφέ γύρω από τις περιοχές που τα βλέπετε συνήθως να περπατάνε και πείτε «αντίο» στα ενοχλητικά μυρμήγκια.

4. Διώξτε τα σαλιγκάρια από τα φυτά
Ρίξτε λίγο κατακάθι στα σημεία εκείνα των γλαστρών που συνηθίζουν να βρίσκονται τα σαλιγκάρια ή οι γυμνοσάλιαγκες. Δεν θα τα ξαναδείτε!

5. Διευκολύνετε τον καθαρισμό του τζακιού
Πριν καθαρίσετε το τζάκι, ρίξτε πάνω στη στάχτη λίγο κατακάθι και έτσι το «νέφος’ σκόνης θα μειωθεί αισθητά κατά τον καθαρισμό.

6. Βάψτε τα πασχαλινά αυγά
Ρίξτε κατακάθι σε ζεστό νερό και βράστε στη συνέχεια τα αυγά σας. Θα πάρουν ένα απαλό καφέ χρώμα, ενώ είναι απόλυτα οικολογικός τρόπος βαφής χωρίς χημικά.

7. Κρατήστε τις γάτες μακριά από τον κήπο
Με ένα μείγμα από φλούδες πορτοκαλιού και κατακάθι στα παρτέρια ή γύρω από τις γλάστρες, οι γάτες θα μείνουν μακριά για πολύ χρόνο.

8. Κυτταρίτιδα… τέλος!
Αναμείξτε ζεστό κατακάθι καφέ με λάδι για μασάζ και τρίψτε συχνά πυκνά το δέρμα σας όταν κάνετε μπάνιο.

9. Για αρωματικά… σιφώνια!
Προληπτικά, για να μη βουλώνουν τα σιφώνια του νεροχύτη και για να μη μυρίζουν άσχημα, ρίξτε πού και πού κατακάθια του καφέ και μετά αφήστε να τρέξει ζεστό νερό.

10. Για χέρια που δεν μυρίζουν!
Αν τα χέρια ας μυρίζουν άσχημα, μαζί με το σαπούνι ρίξτε και λίγο κατακάθι καφέ. Οι μυρωδιές θα εξαφανιστούν ως διά μαγείας.


Διαβάστε περισσότερα: 24ωρο: Έξυπνες χρήσεις για το κατακάθι του καφέ! https://www.24wro.eu/2014/03/blog-post_244.html#ixzz32AZDUWxc

Μυστικά και χρήσεις του ελληνικού καφέ

 

Ο πρώτος καφές που δοκίμασα στη ζωή μου και μάλιστα σε πολύ μικρή ηλικία, ήταν ο ελληνικός. Έβλεπα τη γιαγιά μου να τον ψήνει ευλαβικά πάνω από ένα γκαζάκι ενώ πλημμύριζε με αρώματα όλο το σπίτι. Όλη αυτή η ιεροτελεστία πέρασε μέσα μου και μεγαλώνοντας  συνέχισα να αναζητώ κι εγώ το άρωμα και τη γεύση του, ελληνικού καφέ, μαθαίνοντας και πολλά μυστικά για την τέχνη του. Και πρώτα από όλα πως να πετύχω τέλεια γεύση όταν πίνω τον ελληνικό καφέ μου με ζάχαρη. Τι κάνω; Απλά βάζω στο μπρίκι πρώτα τη ζάχαρη & τον καφέ, τα ανακατεύω καλά και μετά προσθέτω το νερό.

Όμως ανακάλυψα ότι ο αγαπημένος μου ελληνικός καφές με το μοναδικό του άρωμα, μπορεί να έχει κι άλλες χρήσεις, Δε το φανταζόμουν, αλλά για παράδειγμα, ελαχιστοποιεί όλες τις δυσάρεστες μυρωδιές του ψυγείου. Απλά τοποθετώντας ένα σακουλάκι ελληνικό καφέ, στο πίσω μέρος των ραφιών του ψυγείου.

Ακόμα και το κατακάθι του είναι χρήσιμο. Τι μπορείς να το κάνεις;

- Απολέπιση στο πρόσωπό, βάζοντας το κατακάθι του καφέ στο δέρμα και τρίβοντας κυκλικά.

- Κρέμα για την κυτταρίτιδα αναμιγνύοντας: 1/4 φλιτζανιού κατακάθι καφέ + 1 κουταλιά σούπας λάδι ή λίγη κρέμα σώματος. Όταν το μίγμα γίνει λείο, το απλώνετε στα προβληματικά σημεία και τυλίγετε με διάφανη μεμβράνη για 15 λεπτά.

- Αποσμητικό χεριών. Αν καθαρίσατε σκόρδα ή κρεμμύδια και τα χέρια σας μυρίζουν, μπορείτε να τα τρίψετε λίγο με το κατακάθι του καφέ σας.

- Φοβερό λίπασμα για τα φυτά. Το κατακάθι έχει στοιχεία που τα φυτά σας λατρεύουν. Γι’ αυτό όταν πιείτε τον καφέ  σας, αντί να ρίξετε το κατακάθι στα σκουπίδια, το ρίχνετε στις γλάστρες σας.

Ξέρετε ότι ο καφές δεν χρησιμεύει μόνο για να σας ξυπνάει ή να σας κάνει παρέα στην κουβεντούλα με φίλους; Μάθετε tips για να χρησιμοποιείτε τον καφέ για οικιακές ανάγκες.

Ο καφές, ακατέργαστος ή το κατακάθι του μπορεί να φανεί ιδιαίτερα χρήσιμος ή να λύση διάφορα μικροπροβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίζετε στο σπίτι. Μπορεί να λειτουργήσει από φυσικό λίπασμα ως καλλυντική περιποίηση. Είναι ανέξοδο και καθόλου βλαβερό για σας και το περιβάλλον.

Χρήση πρώτη: ενισχυτικό κήπου. Το κατακάθι του καφέ που συνήθως πετάτε μαζί με το φίλτρο από την καφετιέρα μπορεί να χρησιμεύσει ως ένα φυσικό λίπασμα για τα φυτά σας, καθώς περιέχει ένα σωρό θρεπτικά συστατικά.
Χρήση δεύτερη: Απωθητικό. Η έντονη γεύση του καφέ διώχνει τα μυρμήγκια. Αν λοιπόν αντιμετωπίζετε παρόμοια πρόβλημα, σκορπίστε στην περιοχή λίγους κόκκους καφέ και κρατήστε τα μυρμήγκια μακριά. Επίσης, απομακρύνει του ψύλλους από το κατοικίδιό σας. Τρίψτε μερικούς κόκκους καφέ την ώρα του μπάνιου στο τρίχωμά του και ξεβγάλτε. Οι ψύλλοι θα μείνουν μακριά!
Χρήση τρίτη: Περιποίηση του δέρματος. Το κατακάθι του καφέ εκτός από τα φυτά σας μπορεί να περιποιηθεί και το δέρμα σας. Μπορείτε να κάνετε ένα ήπιο scrub χρησιμοποιώντας το κατακάθι του καφέ, κάνοντας μασάζ στο πρόσωπο και το σώμα σας. Ξεπλύνετε και θα έχετε ένα λαμπερό δέρμα!
Χρήση τέταρτη: αποσμητικό χώρου. Η μυρωδιά του καφέ είναι τόσο έντονη ώστε μπορεί να εξουδετερώσει δυσάρεστες οσμές. Αντί λοιπόν να χρησιμοποιήσετε ένα χημικό αποσμητικό χώρου τοποθετήστε λίγους κόκκους καφέ στο χώρο σας.

10 ασυνήθιστες -αλλά αποτελεσματικές- χρήσεις του καφέ

medium_6374859675

Οι περισσότεροι από εμάς δεν… ξυπνάμε προτού πιούμε την πρώτη γουλιά από τον καφέ μας και δεν μπορούμε να τον αποχωριστούμε όταν βρισκόμαστε έξω με τους φίλους μας. Ωστόσο, οι «χρήσεις» του καφέ δεν περιορίζονται στην κατανάλωσή του, καθώς τα συστατικά του ενδείκνυνται για να αξιοποιηθεί και σε άλλες πιο… οικιακές εργασίες.

Διαβάστε στη συνέχεια, μερικές, όχι και τόσο συνηθισμένες αλλά καθόλα αποτελεσματικές, ιδέες προκειμένου να αξιοποιείτε τον ακατέργαστο καφέ, τους κόκκους του ή το κατακάθι που «μένει».

1. Χρησιμοποιήστε το κατακάθι ως λίπασμα για τα φυτά σας. Αποτελεί πολύ καλή πηγή αζώτου, ασβεστίου, μαγνησίου, καλίου και άλλων ιχνοστοιχείων που θα τα βοηθήσει στην ανάπτυξή τους. Αποφύγετε όμως, να το χρησιμοποιήσετε στις ντοματιές σας.

2. Ενισχύστε με κόκκους το οικιακό σας κομπόστ. Ο καφές τρέφει τα σκουλήκια που διασπούν τα υλικά της κομποστοποίησης, επιταχύνοντας τη διαδικασία.

3. Αξιοποιήστε τον καφέ ως απωθητικό εντόμων για την οικιακή σας καλλιέργεια. Παρασκευάστε ένα μείγμα νερού με καφέ και ψεκάστε τα φυτά σας. Εκτός από τα έντομα, θα καταφέρετε να απομακρύνετε και τους γυμνοσάλιαγκες και τα σαλιγκάρια.

4. Απομακρύνετε τη γάτα ή τον σκύλο σας από σημεία του κήπου που δεν επιθυμείτε να πλησιάζουν. Ρίξτε αρκετή ποσότητα από κατακάθι καφέ μαζί με φλούδες από εσπεριδοειδή γύρω από τα παρτέρια σας ή σε διάφορα σημεία του κήπου, προκειμένου να προστατεύσετε τα φυτά σας.

5. Χρησιμοποιήστε τον καφέ για να απομακρύνετε τους ψύλλους από το κατοικίδιό σας. Τρίψτε μερικούς κόκκους καφέ στο τρίχωμά του την ώρα του μπάνιου και ξεβγάλτε – οι ψύλλοι θα μείνουν μακριά.

6. Με τον καφέ μπορείτε ακόμη να απομακρύνετε τα μυρμήγκια από το σπίτι. Τοποθετήστε μικρές ποσότητες από κατακάθι στα σημεία που «συχνάζουν» και απαλλαγείτε από την παρουσία τους με φυσικό τρόπο.

7. Καθαρίστε με καφέ τα λίπη από τα σκεύη σας. Αποφύγετε τα τοξικά καθαριστικά, χρησιμοποιώντας το κατακάθι του καφέ για να απομακρύνετε τα υπολείμματα τροφών που έχουν «ξεραθεί» στα πιάτα και τα σκεύη σας.

8. Εξαφανίστε τις δυσάρεστες μυρωδιές από το ψυγείο σας. Τοποθετήστε μερικούς κόκκους καφέ μέσα στο ψυγείο και τον καταψύκτη σας, προκειμένου να απορροφήσει τις μυρωδιές των τροφίμων.

9. Καλύψτε τις γρατζουνιές στα έπιπλα. Βρέξτε ένα πανί με ισχυρό διάλυμα καφέ πάνω στη γρατζουνιά και αφήστε το να στεγνώσει. Ενδείκνυται για σκουρόχρωμα έπιπλα.

10. Περιποιηθείτε το δέρμα σας. Μπορείτε να κάνετε ένα ήπιο scrub χρησιμοποιώντας το κατακάθι του καφέ, κάνοντας μασάζ στο πρόσωπο και το σώμα σας.

Επαφή

KAFEGONIAKO Σ.Σ.ΛΙΑΝΟΚΛΑΔΙΟΥ
ΛΑΜΙΑ
35100
2231061555 sophiathes@gmail.com